Cestovní kufr: Jak ho vybrat?

Konečně se to blíží. Otevření hranic a možnost vycestovat ven. Shaníte cestovní kufr a nevíte, jak vybrat ten správný? Bude lepší skořepinový kufr, palubní kufr nebo snad cestovní taška?

Jakou velikost vybrat

Záleží na tom, kam a na jak dlouho se chystáte. A také, jestli poletíte letadlem nebo pojedete autem. Pokud vám nezáleží na váze, můžete zvolit skořepinový kufr, který ochrání vše, co máte uvnitř něj. Jste hodně omezená na váze? Zvolte cestovní tašku. Ta se přizpůsobí a není vůbec těžká. Stačí vám málo, takže není nutné s sebou tahat velké zavazadlo? Zvolte malý kufr (tašku) do letadla, který můžete vzít jako příruční. Vždy si zjistěte, jaké rozměry vaše letecká společnost požaduje. 

 

Jak si co nejlépe zabalit? Podívejte se na video s 15 cestovními tipy.

Barevný kufr – ano x ne?

Barevný kufr je skvělý v tom, že si ho nespletete s kufrem někoho jiného. No, nebo se aspoň sníží možnost, že se to stane. Už na dálku si svůj kufr poznáte, což je velká výhoda. A kdyby vám ho náhodou v letadle ztratili, tak se mnohem lépe popisuje než “velký černý kufr”. Bohužel nevýhoda je ta, že by případně mohl být jak pěst na oko pro zloděje. 

duza-5188-abs-luxurymala-5188-bagaz-55x40x20-luxury

Skořepinový kufr

Jak už jsme si řekli, skořepinový kufr má velkou výhodu v tom, že drží svůj tvar. Věci v něm se vám neponičí tak snadno jako v cestovní tašce, kterou lze lehce pomačkat. Na druhou stranu může tento kufr prasknout. 

Největší výhodou je, že je tento kufr na kolečkách, a tak se s ním nemusíte tahat. Kolečka jsou při cestování opravdu praktická, protože lze bez problému popoběhnout. 

Nedoporučujeme kupovat podezřele levný kufr, protože to často odnesou kolečka, která se lehce zničí. A bez koleček vám tento kufr bude akorát překážet.

duza-walizka-podrozna-663-xxlduza-walizka-podrozna-xxl-730

 

Malý kufr do letadla

Rádi byste zkombinovali výhody tašky a velkého kufru? Zvolte příruční (palubní) kufr. Je malý, pevný a má kolečka. Věci vám ochrání lépe jak taška, ale zároveň ho budete mít pořád u sebe. Pokud nepotřebujete zbytečně velké množství oblečení, bot a jiných věcí, zvolte tento druh zavazadla. 

Např. u Ryanair se musíte u příručního zavazadla trefit do rozměrů 56 x 45 x 25 (5 kg). U Czech Airlines je to 55 x 45 x 25 (8 kg). 

 

U nás koupíte cestovní kufry levně, mrkněte na naši nabídku.